5
11 januari, 2013

Vår nya ägare heter Kaigan

Kaigan är en kommunikationspartner inom webb, ateljé och tryck, som även utvecklar egna produkter som gör att företag och myndigheters digitala affärsliv blir lite enklare. Ett exempel på detta är mediabanken QBank, som hjälper såväl stora som små företag att hålla reda på sina digitala tillgångar – dokument, bilder och filmer. QBank är en webbaserad mediabank som hanterar de här tillgångarna i en enda kraftfull databas. 

I och med köpet av Paregos förstärker Kaigan sin webbkompetens med våra erfarna resurser i Västerås, Stockholm och Skellefteå avseende, såväl funktionell kravställning och design, som tekniklösningar i allmänhet och .NET och EPiServer i synnerhet. Läs gärna mer om Kaigan: www.kaigan.se

För Paregos del, så innebär detta att vi breddar erbjudandet mot våra kunder med kreativ kompetens och strategiskt kunnande inom områden såsom ateljéproduktion och tryck. Kaigan har i dagsläget ett av Sveriges modernaste digital- och offsettryckerier, som finns i Sundbyberg. 

Taggar: Ägande
6 december, 2012

Julkalenderspel åt SVT

Julkalenderspel åt SVT

SVT lanserar varje år ett julkalender-webbspel som är kopplat till julkalendern som sänds på tv. År 2012 fick vi uppdraget.

Vi valde att lyfta fram roboten Sprak, som i tv-serien har en ganska oansenlig roll. I webbspelet ska spelaren i rollen som Sprak ta sig in i slottet och upp i tornet där rymdprinsessan Dioda hålls fången. Spelaren får sedan ett uppdrag av Dioda: att leta rätt på fyra mystiska kristaller... Under spelets gång får spelaren träffa de olika karaktärerna från tv-serien och vandra genom miljöerna inne och utanför Greveholms slott. Spelet är ett så kallat "point-and-click-spel" där spelaren klickar sig fram i gränssnittet för att upptäcka saker och ta sig vidare.

Alla miljöer är uppbyggda som fysiska, små modeller som sedan fotats och bearbetats digitalt. Karaktärerna och vissa föremål är illustrerade och animerade i Flash och AfterEffects.

Spela Sprak och de mystiska kristallerna!

Taggar: Ljud Flash Illustration Spel
1 oktober, 2012

Microsajt för Mercuri Internationals utbildningar

Vi har tagit fram en wordpressajt på svenska för Mercuri Internationals utbildningar. 

Mercuri grundades redan på 1960-talet med fokus på att hjälpa kunder att förverkliga sina strategier. 50 år senare är det fortfarande det som driver dem. Med internationell forskning och globala närvaro hjälper dom företag över hela världen att utveckla ledarskapet, öka affärsmässigheten och stärka sina serviceorganisationer.

Mercuri utbildningars webbplats

Taggar: Wordpress
28 augusti, 2012

Wikmanshyttan ska synas där arbetare behöver skydd

Wikmanshyttan

Vi fick under våren uppdraget att arbeta med Wikmanshyttans varumärke. Vi tog först fram en grafisk profil som innefattar logotyp, färger, typsnitt och riktlinjer för användning i alla sammanhang där företaget verkar och syns. Nu finns också en enkel webbplats där varumärket är implementerat och företaget beskrivs.

Wikmanshyttans webbplats

Taggar: Varumärkesplattform HTML Logotyp Grafisk profil Design
15 mars, 2012

Spelifierat lärande åt SVT

Det stora uppdraget

I samband med premiären av tv-programmet Det stora uppdraget lanserades spelet med samma namn. I spelet springer du genom en fjällvärd, löser uppgifter och lär dig lite samiska ord.

Det stora uppdraget

Taggar: Flash Illustration Spel